Naan Curry-Carrot BIO 240 g
Bakmix voor Indiaas platbrood, snel in de pan bereid Naanbrood – een echte klassieker uit de Indiase keuken. Verfijnd met kerrie en wortel is naan niet alleen de ideale begeleider van Indiase gerechten, maar ook heerlijk met dips bij het avondeten of tijdens een zomerse barbecue.
Naan Curry-Wortel · Verfijnd met specerijen en groenten · Zonder gist · Licht verteerbaar Bereiding (4 naanbroden) 10 min. bereiding / 10 min. rusttijd (optioneel)
Benodigd: 1,5 tl olie, 150 ml warm water, wat bloem voor het uitrollen 1. Voeg het water en de olie geleidelijk aan de bakmix toe en kneed tot een deeg. Kneed het deeg daarna nog 2–3 minuten soepel op het werkblad. Voor extra luchtigheid het deeg 10 minuten laten rusten. Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken, vorm er bolletjes van en rol ze uit tot handgrote, platte broden van ongeveer 2 mm dik. Verhit een pan. Bak de broden één voor één in een droge, antiaanbakpan op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Naar wens bestrijken met ghee of boter.
Ingrediënten: TARWEBLOEM*, MAGERE YOGHURTPOEDER*, wortel* (8,4%), kerriekruidenmix (3,5%) (kurkuma*, koriander*, venkel*, karwij*, ui*, gember*, pippali* (lange peper), kaneel*, peper*, paprika*), wijnsteenzuur bakpoeder* (zuurteregelaar: monokaliumtartraat, rijsmiddel: natriumwaterstofcarbonaat, maïszetmeel*), steenzout *uit gecontroleerde biologische teelt / Geproduceerd in Duitsland
240 g Voor 4 naanbroden
Koel en droog bewaren