Naan Koriander-Anijs BIO 250 g
Bakmix voor Indiaas
platbrood, snel in de pan bereid
Zin in Indiaas eten?
Dan mag
naanbrood als bijgerecht niet ontbreken! Bestreken met boter of ghee smaken de
platte broden heerlijk bij curry’s, dal of soep.
Tip: ook lekker om te dippen in chutney of andere spreads bij het avondeten.
· Verfijnd
met specerijen
· Zonder
gist
· Licht
verteerbaar
Bereiding (5 naanbroden). 10 min.
bereiding / 10 min. rusttijd (optioneel)
Benodigd: 1,5 tl olie, 150 ml warm water,
wat bloem voor het uitrollen
- Voeg het water en de olie geleidelijk aan de bakmix toe en kneed tot
een deeg. Kneed het deeg daarna nog 2–3 minuten soepel op het werkblad.
Voor extra luchtigheid het deeg 10 minuten laten rusten.
- Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken,
vorm er bolletjes van en rol ze uit tot handgrote, platte broden van
ongeveer 2 mm dik.
- Verhit een pan. Bak de broden één voor één in een droge, antiaanbakpan
op hoog vuur aan beide zijden goudbruin.
- Naar wens bestrijken met ghee of boter.
Ingrediënten: TARWEBLOEM*, MAGERE
YOGHURTPOEDER*, wijnsteenzuur bakpoeder* (zuurteregelaar: monokaliumtartraat,
rijsmiddel: natriumwaterstofcarbonaat, maïszetmeel*), steenzout, korianderblad*
(0,4%), anijs* (0,2%), korianderzaad* (0,2%), komijn*, venkel*, fenegriek*,
asafoetida*
*uit gecontroleerde biologische teelt / Geproduceerd in Duitsland
250 g
Voor 5 naanbroden
Koel en droog bewaren.