De Ayurvedische gezondheidsleer maakt gebruik van verschillende bereidingsvormen voor haar natuurlijke supplementen. Het voedingssupplement Maharasnadi kwath heeft de vorm van een Kwath (decoctum).
Een kwath is een Ayurvedische kruidendrank of decoctie. Het wordt bereid door een enkelvoudig kruid of een kruidenmengsel te koken in water, waardoor de substantie in vloeibare vorm ingenomen kan worden. Hierdoor is een kwath gemakkelijk opneembaar door het lichaam en wordt de werking van het kruiden-afkooksel geoptimaliseerd. Een kwath kan ook als anupana (middel om capsules en tabletten in te nemen) worden gebruikt voor andere Ayurvedische kruiden.
Maharasnadi kwath is één van de klassieke kruidendranken binnen de Ayurveda.
Deze kruidendrank wordt onder andere bereid op basis van de Ayurvedische kruiden Shatavari, Gokshura, Pippali en Punarnava.
Let op:
Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten.
Samenstelling
Water, verwerkte kruiden: Alpinia galanga (laoswortel), Tragia involucrata, Asparagus racemosus (Shatavari), Cassia fistula (Aragvadha), Coriandrum sativum (koriander), Tribulus terrestris (Gokshura, voetangel), Piper longum (Pippali), Curcuma zedoaria (bittere geelwortel), Boerhaavia diffusa (Punarnava), Adhatoda vasica (Vasaka, malabarnoot), Acorus calamus (kalmoes), Berleria prinita, Withania somnifera (Ashwagandha), Tinospora cordifolia (Guduchi), Cedrus deodara (Devadaru, ceder).
Bevat 7,5% alcohol.
Algemene gebruiksaanwijzing
In de ochtend en avond 15-30 ml (1-2 eetlepels) met een gelijke hoeveelheid water innemen.
Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerde voeding.
Verpakking
Maharasnadi kwath wordt verkocht in een verpakking van 250 ml
*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring in de Europese toelatingsprocedure.